0533 433 39 44

MANTOLAMA NASIL YAPILIR

1-Zemin Hazırlığı

     Mantolama uygulanacak zemin ilk önce etüd çalışmasına tabi tutulur. Gerekli ve uyumlu malzeme seçimi yapıldıktan sonra tüm yüzeyler varsa eski boya kalıntılarından arındırılıp yüzey mukavvemeti artırmak için izolasyon astar dyobinder veya poliizolan izolasyon astar ile yüzeyler oldukça sağlam hale getirilmelidir. Bu şekilde maksimum yapışma özelliği arttırılır.

 2-Mantolama ve Yapıştırma

     Mantolama yapılacak zeminin ön hazırlığı yapıldıktan sonra 50 x 100 cm ölçülerindeki ısı yalıtım levhamızı elyaf atkılı sıva harcı ile yapıştırma işlemini, kenarlarını çerceve seklinde ve ortasına 3 adet yapıştırıcı olacak şekilde duvar kodunu köşe ve kenarlar dikkate alınarak simetrik bir halde montaj işlemine başlanacaktır.


3-Dübel Çakılması ve Köşebent Uygulaması

    Mantolama uygulanacak yüzey eğer tugla ise 10 cm lik plastik pvc dübel her bir metrekare başına 12 adet olmak üzere monte edilecektir . Beton gaz beton sert zeminde ise pvc başlı çelik dübeller metrekare başına 12 adet olmak üzere monte edilecektir. Tüm köşe ve pencere kenarları zemine göre uyumlu elyaf destekli fileli köşebentlerle simetrik bir görünüm elde edilmeye çalışılacaktır. Pvc pencere cam kapı kenarları elyaf destekli fileli pvc sızdırmazlık bantı ile çerçevelenecektir. Bu işlemdeki amaç pencere ve kapı kenarlarının izolasyonunu dış cephenize uyumlu hale getirebilmektir.

4-Elyaf Katkılı File Uygulaması

    Tüm Mantolama sistemleri; yüzeyler elyaf katkılı izolasyon sıvası ile sıvanıp elyaf destekli fileler ile kaplanırken fileler 10 'ar cm birbiri üzerine örtüşmesi çatlamalara meyil vermemektedir. Bu sebeple sıva üzerine yapıştırılmış fileyi henüz ıslak olan sıvamızın içine işlemesi açısından kalın dişli taraklarla sıkıştırma işlemi yapılacaktır. Bu işlemler bitip sıvamız kuruduktan sonra tekrar bir kat daha izolasyon sıvamızla tüm yüzeyler sıvanacaktır. Sıva işlemi sona erdikten sonra yüzeylere de Dış Cephe Macunları ile rutüş edilerek pürüzler gözden geçirilerek yüzey boyaya hazır hale getirelecektir .

5-Boya İşlemi

     Sıva işlemi sona erdikten sonra tüm yüzeyler izolasyon astar ile astarlanarak yüzey tamamen yalıtım özelliğini tamamlamış olacaktır . boya uygulamasında isteğe bağlı olarak tercihen silikonlu dış cephe boyaları veya yine silikon esaslı veya akrilik dış cephe grenli ( desenli ) kumlu boya uygulamaları iki kat sonkat seklinde uygulanacaktır .. dış cephe uygulamalarında renk seçeneğimiz sınırsız olup iki ton renk seçeneği ile m2 birim fiyat teklifimiz sunulmuştur

     Örneğin bir binada 4 ton renk uygulaması seçilmiş ise extra olarak iki ton renk farkı fiyata dahil değildir ..Extra renk uygulamalarında % 5 fiyat farkı vardır .Bina dış cephe mantolama uygulamalarında cephe yüzeyindeki yalıtım dan dolayı mermerlerdeki kısalmaları firmamız aleminyum damlalıkla şık bir görüntüye dönüştürüyor . isteğe baglı olarak mermer montajıda firmamızdan temin edilmektedir . oluk pimaş ve su giderleri demontaj ve montajı firmamıza ait olup uygulamalarmız sonucunda onarılıp teslim edilecektir .

       YALITIM LEVHASI YOĞUNLUK VE KALINLIKLARI

    İZMİR ve çevre iklimler için ideal olan; 4 cm kalınlık 16 densite yoğunluk ısı yalıtım lavhası kullanılmaktadır .İstege baglı olarak 16 - 32 densite arası yoğunluk ve 3 ile 8 cm kalınlıkta yalıtım levhası kullanılabilir .Extra ses yalıtım içinse dış cephe ve iç cephelerinizde taş yünü yalıtım levhasıda kullanılmaktadır .